TROBADES DE DRACS i BÈSTIES DE FOC

CERVERA DEL MAESTRE

Dissabte 1 i Diumenge 2 de Juliol 2023

parallax background

DISSABTE 1 i DIUMENGE 2 de JULIOL
(programació conjunta per als dos dies)

  • 11:00-21:00h. Apertura del Mercat Medieval. Carrers Màrtirs, Santa Bàrbara i Dr. Ballester. Durant l’apertura del Mercat, l’Ermita de Sant Sebastià (antiga llotja medieval) romandrà oberta al públic per a la seua visita. Es podrà contemplar l’exposició de maquetes de dracs.
  • 12:00 i 18:00h. Demostració gastronòmica a càrrec de Pobill Ecològics i Restaurant Casa Mati, al mercat medieval.
  • 19:30-20:30h. Plantada de Dracs en front de les piscines municipals. Exposició de les feres al públic. Dracs: La Víbria (Tarragona), el Cabrot del Vendrell (Tarragona), el Drac de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i el DRAC de LA FARAM (Cervera).
  • 20:30-21:30h. Cercavila de dracs, amb les corresponents enceses, pels carrers Planet, Nou i Plaça Maestrat, on tindrà lloc el ball del bestiari i l'encesa col·lectiva. Acompanyen: la Colla de Diables Voramar (Serrallo, Tarragona), la Colla de Diables del Cabrot (Vendrell, Tarragona) i les bandes de música UNIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA de CERVERA i ASSOCIACIÓ MUSICAL VERGE DE L'ERMITANA de PENÍSCOLA.

DISSABTE 1 de JULIOL
(programació específica per al dissabte)

  •  22:30 h. Sopar de germanor a la pista annexa al Pavelló. Preu: 12 euros (s’haurà de retirar prèviament el tiquet a l'Ajuntament).
  • 23:30 h. DISCO MÒBIL. Entrada gratuïta.

  • S’habilitarà aparcament al Passeig Carretera Sant Mateu, Carrers Escoles, Doctor José Moltó i la zona del Cementeri-Cova Fonda.
  • Durant els dos dies hi haurà un punt d’informació en front de les piscines municipals.
  • Durant l’espectacle es recomana portar gorra i ulleres per protecció.
  • Aprofita per visitar el Molí de l’Oli i el Castell-Fortalesa o per a donar una passejada pel casc antic de Cervera!

Oficina d'informació turística: tel. 964 865 515 / email info@molicervera.org

Animació

Durant el matí i la vesprada actuarà el Grup d’Animació CULTHISME de València (xancuts malabars, acròbates...) pel mercat medieval en els següents horaris: 11:30, 13:00, 17:00, 18:30 i 20:00h.També es duran a terme activitats per part de l’Associació El Mundo Unido en Cervera.

Encuentro anual, celebrado el primer fin de semana de julio, que concentra en el municipio a varios dragones procedentes de otras localidades (especialmente Comunidad Valenciana y Cataluña), cada uno de los cuales es acompañado en el desfile o cercavila por los correspondientes dimonis, músicos y, sobre todo, fuegos de artificio. No obstante, el protagonista y centro de atracción es el DRAC DE LA FRAM de Cervera del Maestre, cuya leyenda-tradición se remonta a época medieval.

Se acompañan además estas jornadas con un vistoso y concurrido mercado medieval (en el que pueden adquirirse todo tipo de productos de la zona), espectáculos diversos (cetrería, visitas, juegos…), cena de hermandad y bailes tradicionales.

Se reúnen en el municipio a más de 3.000 personas cada año, convirtiéndose de esta forma en el acontecimiento turístico que más visitantes atrae.